top of page

АРОМАТНИ СОЕВИ СВЕЩИ CRIQUET MYSTERY

6 ползи за здравето, носещи ароматните соеви свещи

Свещта е много повече от ароматен декор. Свещта е много неща - обонятелен обект на изразяване, машина на времето, терапевтичен инструмент. Топлият блясък на ароматната свещ има много предимства особено, ако работите върху подобряването на хигиената на съня си.

Пламъкът на свещта е много по-добра алтернатива от синята светлина на смартфона. 

 

1.СЪЗДАВАТ АТМОСФЕРА 

Соевите ароматни свещи трансформират атмосферата чрез аромат, променяйки начина, по който се чувстваме в пространството. Запалването на ароматна свещ за медитация, в банята, на романтична вечеря е любима практика за създаване на атмосфера. 

 

2.УСПОКОЯВАТ УМА 

Флорални и билкови ароматни свещи, като здравец, лавандула и мента, са доказано полезни за лечение на различни психологически и физиологични разстройства. Ако страдате от депресия или тревожност имате силен съюзник. 

 

3. ПОДОБРЯВАТ НАСТРОЕНИЕТО 

Запалеата ароматна соева свещ успокоява ума и помага за облекчаване на симптомите на стреса със своята способност да понижава кортизола. Някои свещи са създадени специално за да активират химически вещества, като серотонин и допамин, за да поддържат положително настроение.

4. СТИМУЛИРАТ ПАМЕТТА

Има специфични аромати стимулиращи паметта. Лимбичната система е дом на нашата памет и емоции. Ароматът, емоцията и паметта са необяснимо преплетени.

 

5. ПОДПОМАГАТ СПОКОЙНИЯ СЪН 

Вечерите на запалена ароматна свещ са невероятно полезни за поддържане на естествените ритми на съня. 

 

6. СЪЗДАВАТ ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ

 

Запалването на ароматна свещ може да се превърне в личен ритуал за размисъл и релаксация. Психолозите казват, че свещите имат положителен ефект върху психичното здраве и могат да бъдат съчетани с други уелнес дейности, като водене на дневници и правене на йога на запалена свещ. 

Ароматните свещи добра идея за подарък ли са?

Подарявайки ароматна свещ, вие подарявате не само аромат. Този подарък ще насърчи получателя да забави темпото.

Освен, че трябва да изглеждат страхотно, ароматните свещи, които подарявате, трябва да са с добър обем, за да сте сигурни, че няма да изгорят на едно заседание и разбира се, трябва да са с достатъчно добро качество, за да не се притеснявате от химикалите, които може да разнесат във въздуха. Свещите от соев восък, кокосов восък и пчелен восък са едни от най-чистите опции за изгаряне, а свещите, ароматизирани с етерични масла, обикновено не съдържат синтетични аромати, така че не забравяйте да потърсите тези нетоксични опции.

Ароматните свещи от Criquet Mystery имат всички предимства и освен това, ги доставяме опаковани в красива подаръчна кутия.

bottom of page