top of page

Сапуни и шампоани без сулфати и парабени

Защо шампоани и сапуни без сулфати и парабени Criquet Mystery?

 

Когато става въпрос за продукти за лична хигиена, ние често даваме приоритет на фактори като аромат и пяна пред съставките. Една такава съставка, която е основна в тези продукти от десетилетия, е сулфатът. Сулфатите, по-специално натриев лаурет сулфат (SLES) и натриев лаурил сулфат (SLS), се използват в много продукти за грижа за косата и кожата, за да създадат онази луксозна пяна, която свързваме с чистота. През последните години обаче се наблюдава нарастващо осъзнаване на потенциалните недостатъци на сулфатите, което води до скок в популярността на безсулфатни шампоани и миещи средства за тяло. Сулфатите и парабените са химикали, използвани в сапуни и шампоани. Сулфатите са основно повърхностно активни вещества - те са почистващият агент. С други думи, те усилват почистващия ефект на продукта и премахват мръсотията.

 

Недостатъци на продуктите съдържащи сулфати:

 

- Сухота и раздразнение

Един от основните недостатъци на сулфатите, особено SLS, е техният потенциал да лишат кожата и косата от естествени масла и протеини. Това може да доведе до сухота и раздразнение, особено при хора с чувствителна или суха кожа. Докато някои може да твърдят, че усещането за скърцаща чистота е желателно, то често идва за сметка на комфорта на кожата.

 

-Увреждане на косата

Сулфатите могат да направят косата ви чуплива и склонна към накъсване. Те могат да премахнат естествената влага в косата ви, оставяйки я суха и увредена. За тези с боядисана коса сулфатите също могат да допринесат за избледняване на цвета и загуба на блясък. Косата ви заслужава

нещо по-добро, като безсулфатните сапуни и шампоани Criquet Mystery.

 

- Проблеми със скалпа

Хората с чувствителен скалп могат да открият, че съдържащите сулфат шампоани водят до сърбеж, сухота и раздразнение. Тези симптоми могат в крайна сметка да отслабят корените на косата и да доведат до загуба на коса. Здравият скалп е крайъгълният камък на здравата коса.

 

- Влияние върху околната среда

Освен изхвърлянето на битови отпадъци в околната среда, използването на продукти, съдържащи сулфат, има отрицателно въздействие върху околната среда. Някои сулфати се получават от химикали, които вредят на околната среда. Това поражда опасения относно устойчивостта на тези съставки.

Предимствата на безсулфатните шампоани и измиващи продукти за тяло:

 

След като проучихме потенциалните недостатъци на сулфатите, нека насочим фокуса си към ползите от избора на алтернативи без сулфати за вашата рутинна грижа за косата и кожата.

 

- Сапуните без сулфати са по-нежни към кожата

Продуктите за измиване на тялото без сулфати са много по-нежни. Те почистват ефективно, без да премахват естествените мазнини и протеини на кожата ви. Това е особено важно за хора с чувствителна кожа или състояния като дерматит и екзема, тъй като продуктите без сулфати е по-малко вероятно да изострят или да предизвикат кожни проблеми.

 

- Балансирани нива на pH

Продуктите без сулфати спомагат за поддържането на естествения pH баланс на вашата кожа и скалп. Това е от решаващо значение за предотвратяване на пъпки и петна. Продуктите, съдържащи сулфат, могат да нарушат рН баланса на кожата, правейки я по-податлива на акне и омазняване, докато се опитва да компенсира загубените мазнини.

 

- Безссулфатните шампоани са идеални за боядисана коса

Ако сте инвестирали в боядисване на косата си, ще искате да запазите този жив оттенък възможно най-дълго. Шампоаните без сулфати са

най-добрият ви залог в това отношение - пробвайте нашия безсулфатен шампоан за растеж. По-малко вероятно е те да избледнеят цвета на косата ви и ще  запазите естествения й блясък. Цветът на косата ви трябва да остане толкова жизнен, колкото вашата личност.

 

- Запазване на естествената влага

Продуктите без сулфати почистват косата ви, без да отнемат естествената й влага. Това е особено полезно за тези със суха или къдрава коса, тъй като помага да се поддържа хидратация и предотвратява сухота и къдрене. Косата ви заслужава да бъде блестящо хидратирана.

 

- Природосъобразен

Много продукти без сулфати използват съставки от растителен произход, които са не само нежни към вашата кожа, но и към околната среда. Избирайки тези продукти, вие допринасяте за намаляване на въздействието върху околната среда, свързано с традиционните формулировки, съдържащи сулфат. Не става въпрос само за вас; става въпрос за планетата, която всички споделяме.

 

- Безсулфатните сапуни и шампоани са подходящи за всички типове коса и кожа

Безсулфатните шампоани и препарати за тяло са подходящи за всички типове коса и кожа. Независимо дали имате права или къдрава коса или мазна или суха кожа, тези продукти осигуряват балансирано и нежно почистващо изживяване. Те са универсално решение.

 

- По-малко пяна, повече чистота

Безсулфатните шампоани създават по-малко пяна в сравнение със сулфатните им аналози. Това обаче не означава, че те са по-малко ефективни. Това просто означава, че почистват косата ви без необходимост от прекомерни пенообразуватели. Винаги можете да отделите малко повече време, като измиете косата си няколко пъти и масажирате по-продължително.

 

- Укрепване на косата

Шампоаните без сулфати Criquet Mystery съдържат естествени съставки, които ще укрепят корените на косата и да предотвратят накъсването. Това е особено полезно за хора, които се борят с косопад или чуплива коса. Силната коса е здрава коса. Препоръчваме твърд шампоан без сулфати.

bottom of page