top of page

Соеви Блокчета - мелтове Criquet Mystery

Какво представляват соевите блокчета - мелтове?

Соевите блокчета наричани още мелтове са парчета ароматен восък. Често са в красиви форми, наподобяващи бонбони в различни цветове. Соевите блокчета се поставят върху арома лампа, която се нагрява от чаена свещ, нагряването води до разтопяване на мелта и освобождаване на аромата.

Мелтовете от соев восък са екологични и освобождават аромата си бавно, докато тези от парафинов восък имат тенденция да носят по-интензивен и незабавен аромат, но са токсични.

Мелтовете Criquet Mystery са ръчно направени от 100% соев восък с добавени напълно безопасни аромати. 

Много потребители предпочитат ароматните мелтове пред традиционните свещи поради способността им да поддържат и „отделят при топене“ по-концентриран аромат.

Восъчните блокчета се предлагат в голямо разнообразие от аромати. Изберете тези, които се харесват на сетивата ви и отговарят на атмосферата, която искате да създадете.

Как се използват соевите блокчета - мелтове?

За да се насладите на дълготрайния аромат на соевите блокчета - мелтове, ще ви е необходим нагревател за восък, който по същество е съдът, който затопля вашия восък. Нагревателите за топене на восък са или електрически горелки, или арома лампи, които използват чаена свещ, за загряване на соевите блокчета.Електрическите нагреватели обикновено се считат за по-безопасни, тъй като няма открит пламък. Когато избирате тип нагревател, вземете предвид фактори като безопасност, лекота на използване и квадратурата на помещението, което искате да ароматизирате.

Поставете едно или две восъчни блокчета във вашия нагревател. Включете го, ако е електрически и изчакайте восъка да започне да се топи. Когато започне да се топи, той ще освободи аромат. След като восъкът се разтопи напълно, всичко, което трябва да направите, е да седнете и да се насладите на аромата, изпълващ стаята. Не оставяте нагревателя включен твърде дълго. Идеалната времева рамка е около 4-5 часа. Сменете соевите блокчета, когато вече не усещате аромат. Повечето восъчни мелтове осигуряват около 8-10 часа аромат. Въпреки че електрическите нагреватели са по-безопасни от традиционните свещи, необходими са предпазни мерки. Дръжте нагревателя под око и го пазете далеч от деца и домашни любимци. Не го докосвайте, докато е включен. Когато изхвърляте използвания восък, не го изливайте в канала, за да предотвратите запушване. Оставете го да изстине и да се втвърди, след което го премахнете с хартиена кърпа.

Ако използвате керамична арома лампа с чаена свещичка, поставете желаното количество ароматни мелтове. Запалете чаена свещичка и я поставете в отвора на лампата. Восъкът ще започне да се топи и да отделя аромат.

Избор на ароматни соеви блокчета - мелтове

Изборът на арома блокчета е като едно пътуване в света на ароматите. Ще се окажете заобиколени от възхитителните миризми на ванилия, свежестта на борова гора или може би пикантния аромат на канела. Вашият избор ще зависи от:

- вашите предпочитания за аромат;

- дълготрайност и сила на аромата;

- вида на восъка (соев восък или парафинов восък);

- репутацията на марката.

Съхранение на соевите блокчета

Съхранявайте вашите мелтове правилно. За тези, които няма да използвате веднага, правилното съхранение е от ключово значение за запазване на аромата им. Дръжте ги на хладно и тъмно място и избягвайте пряка слънчева светлина. При правилно съхранение, соевите блокчета могат да издържат една година и дори повече.

Плюсове и минуси на ароматните мелтове 

 

Соевите блокчета са обичани заради лесната им употреба, разнообразие от аромати и безпламъчна работа. Някои обаче може да намерят необходимостта от нагревател или арома лампа неудобна, а ароматът може да е твърде силен за други.

bottom of page