top of page

СВЕЩИ С ДВА ПАМУЧНИ ФИТИЛА

Как да изберем правилния фитил?

Фитилът е най-важният елемент на свещта. Докато формата, размерът, цветът, ароматът и видът на восъка са най-очевидните характеристики на повечето свещи, фитилът определя колко добре гори свещта и какъв пламък и светлина осигурява. Дори професионалните производители понякога се затрудняват да преценят правилния фитил за своите свещи. Свещта или не гори, или обратно, фитилът изгаря бързо или образува кратер. Проблемът може да бъде причинен от използването на твърде тънък фитил спрямо диаметъра на свещта. Всичко е от значение: качеството и състава на използвания восък, количеството масло и т.н. Ние от Criquet Mystery правим многобройни тестове, преди да пуснем нов аромат. Изборът на правилния фитил е може би най-важното решение за производителя на свещи. Двойния памучен фитил осигурява равномерно и чисто горене на свещта. Лошо избрания фитил може да доведе до грозен пламък, който произвежда черни сажди около ръбовете на съда в който е свещта и дори може да напука стъклото. Може също така да потисне аромата, който свещта произвежда.

Фитилите функционират като механизъм, чрез който горивото се превръща в пламък. Те са най-критичната част от пъзела, когато става въпрос за правене на свещи. Неговият размер и текстура определят количеството доставено гориво, времето на горене и количеството аромат, разпространяващ се в стаята.

Създаването на релаксираща, романтична, празнична или чувствена среда във вашия дом или офис изисква мъдър избор на фитил. Качеството на фитила е основният фактор за това дали вашето преживяване ще бъде страхотно.

Състав на нашите памучни фитили

 

Памучните фитили на Criquet Mystery са произведени от памук със сърцевина от втъкани хартиени и вискозни нишки. Без съдържание на метални нишки. Без съдържание на найлон или найлонови нишки. Фитилите отговарят на стандартите въведени по RAL (RAL Quality Mark for Candles ). 

Не са класифицирани и етикетирани като опасен продукт. В процеса на изработка не са третирани с хлор или с продукти на основата на хлор. Не са третирани с боракс или с борна киселина.

Нашите памучни фитили са направени от малки памучни влакна, които са усукани заедно и втвърдени с восък, за да се създаде единична памучна нишка. Имат по-високо съотношение хартия към памук и са навити заедно, така че влакната да се разгънат, докато са запалени. Това води до равномерно топлинно съотношение. 

Екологична информация

 

Фитила е екологичен и безопасен за околната среда. При производството му не са използвани класифицирани като опасни за човека или околната среда субстанции. Лесно запалим.

Инструкции за грижа за вашия памучен фитил

 

Знаете ли, че соевият восък има памет? Ако не се грижите правилно за фитила, това може да причини неравномерно разпределение на топлината върху восъка, което води до тунелиране. Тунелиране се получава, когато топлината достига само до определена повърхност, като не позволява на цялата горна част на свещта да се стопи. 

Грижата за памучните фитили е доста проста и ясна! Criquet Mystery винаги подрязва фитилите предварително, така че да са готови за запалване веднага след изваждане от кутията. Препоръчваме да оставите цялата горна част на восъка да се разтопи, преди да изгасите свещта. Ако видите, че има сажди почистете ги. 

bottom of page