top of page
предложение за брак Criquet Mystery

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА БРАК
РЕЧ, МЯСТО

Предложи на господарката на сърцето си, така че тя да каже "ДА!"?

Най-важният съвет: не мислете за това колко струва една сватба, не изчислявайте предварително сватбения бюджет, чакайки подходящия момент, за да направите изповедта си.

Създайте най-добрите моменти сега! Ние от Criquet Mystery ще ви помогнем с избора на креативни идеи, ще ви дадем няколко практически съвета и ще ви предложим

най-ефективните фрази.

Специално място

 

Да, всяка двойка има такова. Спомнете си – къде се запознахте, къде най-много обичате да се разхождате, място на което имате най-топли съвместни спомени. Това може да е мястото на първата ви среща, пейка в парка или любимото ви кафене. Романтичен и изключително личен вариант е да направите предложение за брак на вашето специално място.

СЪВЕТ! Помислете предварително и помолете приятели да ви помогнат, за да нагласите избраното място, най-вече да бъде удобно и без излишен патос. Подходящи са одеяла, свещи, термос с чай или бутилка вино, листенца от рози и други романтични принадлежности. Вижте нашите свещи със скрито послание, след като свещта започне да гори, на повърхността ѝ ще се появи сърце с надпис "Омъжи се за мен!"

Легенда за любовта

 

Във всеки град има място, свързано с романтична любов. По време на разходката разкажете на приятелката си тази история, накрая извадете кутийката с пръстена. Момичетата просто обожават подобни истории, а такива места са наситени с невероятна енергия!

СЪВЕТ! Научете в детайли избраната любовна история – задължително трябва да има щастлив край.

Моля ви кажете речта си, без да четете текста от екрана на смартфона си.

Среща в ресторант

 

Класически и много успешен вариант е да поканите момичето на среща в уютен ресторант и заедно с десерта да ѝ подaрите пръстена.

СЪВЕТ! Намерете ресторант с музика на живо и поръчайте вашата мелодия. 

Пригответе ѝ вечеря

 

Прост, но много трогателен вариант е да ѝ приготвите вечеря.

Купете цветя, украсете масата със красив декор и запалете свещи. В края на вечерята задайте въпроса " Ще се омъжиш ли за мен?" или запалете свещ със скрито съобщение, на която след запалването, ще се появи съдбоносния въпрос - тя определено няма да устои! Необичайно решение би било да напишете на тавана думите на любовта с фосфоресциращи бои, след вечеря изключете светлината и я помолете да погледне нагоре.

СЪВЕТ! Ако не умеете да готвите или искате да я изненадате с особено изтънчена рецепта, вземете няколко урока в кулинарно училище или се запишете на онлайн курс. По-добре не се притеснявайте и пригответе нещо много просто, но с цялото си сърце. 

Направете предложението пред красив пейзаж

 

Печеливша опция по всяко време на годината. Намерете най-красивата панорамна гледка към града и заведете любимия човек там. Украсете всичко предварително със свещи или цветя, поканете музикант. Трудно е да се измисли по-романтична атмосфера!

СЪВЕТ! В тази ситуация не бива да наемате цял квартет - само един музикант ще свърши работа. Добра идея е, случайно преминаващ китарист или саксофонист, да започне да свири вашата песен.

Необичаен флашмоб

Организирайте флашмоб с приятели. По време на срещата на улицата помолете непознати да ѝ подаряват една по една рози, докато се събере цял букет. Подарете на момичето рози с различен цвят и след това ѝ предложете брак.

Друга идея е приятелите ви да отворят плакат с надпис „Ще се омъжиш ли за мен?“ - отворете кутията с пръстен на този ярък фон. Важно е да бъдете заобиколени внезапно и неусетно!

СЪВЕТ! Помислете предварително за всички детайли: маршрута, времето. Така приятелите ви няма да закъснеят и момичето няма да има време да се отегчи.

Фотосесия за двама

Поканете момичето си на романтични студийни снимки, на разходка или на красиво декорирано място за фотосесия. Тя определено няма да заподозре нищо!

Докато правите снимките, паднете на едно коляно и опънете ръка с пръстена. Всички емоции ще останат отпечатани в снимките на фотографа - както нейното изненадано лице, така и вашето притеснено изражение.

СЪВЕТ! Съгласувайте всички детайли с фотографа предварително и предупредете любимата за събитието няколко дни предварително - момичето се нуждае от време, за да се подготви за снимките. Помолете фотографа да предложи красиви пози за фотосесията, така че кадрите да бъдат наистина интересни.

Сбъднете мечтата ѝ

Любимата ви мечтае да скочи с парашут, да иде на концерт на легендарна група, да посети замъка на френския крал или да вземе автограф от известен артист? Или винаги е искали  да плавате с яхта? Подарете ѝ нейната мечта и когато се окажете на правилното място - направете предложението за брак. Разбира се, трябва да скочите от самолета или да сте на яхтата с нея, а не да чакате на брега!

СЪВЕТ! Уверете се, че това точно е мечтата, която момичето ви иска да изпълни. За да не се откаже в последния момент да се качи на кораба, защото се страхува от водата.

Реч за предложение за брак

Вече знаете къде ще е предложението, избрали сте годежен пръстен, убедили сте шефа ви да ви пусне по-рано.

Но как да изразите чувствата си?  

 • Без кавички - Не използвайте цитати на известни писатели - това е банално. Момичето иска да чуе вашите мисли и чувства. Все пак тя може да прочете Шекспир и сама.

 • Признанието ви, колкото и трогателно да е, не трябва да отнема повече от 2-3 минути. И вие, и тя ще бъдете претоварени, така че кажете само най-важните неща директно и честно.

 • Вдъхновете се - Потърсете в интернет различни примери за брачни изречения. Прочетете примерите по-долу и се опитайте да се придържате към нашия „план за любовна изповед“.

 • Опростете - Не преследвайте красотата на формулировката - запомнете основното са вашите чувства, а не претенциозни предложения! Няма по-добър начин да докоснете любимата от това просто да ѝ кажете колко е важна за вас.

 

Ако сте зациклили в момента на писане, помогнете си, като отговорите на няколко въпроса за връзката ви:

 • Защо решихте да се ожените за нея?

 • Какво си помислихте/почувствахте, когато я видяхте за първи път?

 • Кога разбрахте, че сте влюбен?

 • За какво сте ѝ благодарен?

 • Как тя промени начина, по който гледате на света?

 • Как се чувствате, когато сте далеч един от друг?

 • Какви трудни ситуации сте преживели заедно?

 • Какво поддържа връзката ви?

План за написване на речта за предложение за брак

Пренасянето на чувства върху лист хартия, не винаги е лесно.

Затова направихме подробен план:

 1. Започнете с това какво е за вас тя - вашата любима, вашата най-добра приятелка, партньор, съавтор, вашето ВСИЧКО и т.н.

 2. Потопете се в спомени - "Когато те видях за първи път ..."

 3. Кажете какво харесвате в нея - "Обичам те за...". Няма нужда да помните всеки детайл - само най-ценните моменти. 

 4. Продължете със списък с това, което ѝ обещавате, ако ви стане съпруга – от ежедневно кафе в леглото до подкрепа във всички приключения. Запомнете наистина трябва да удържите на думата си.

 5. Опишете всичко, което мечтаете да правите заедно – да прекарате един уикенд заедно, да посещавате  любимия си курорт всяко лято, да отглеждате децата си, да изживеете целия си живот заедно.

 6. Завършете с класическата фраза - "Ще ми станеш ли жена?", "Омъжи се за мен!", "Направи ме най-щастливият мъж на света, като ми станеш жена!" 

 

"Пищов" с красиви фрази:

Не сме привърженици на преписването, но ако изобщо не се получи, споделяме красиви фрази, които са подходящи за реч за предложение на брак.

 • Ти си тази, с която искам да прекарам целия си живот, най-добрият ми приятел, моята половинка.

 • Обичам милото ти сърце. Разбираш ме като никой друг.

 • Ти си най-нежната и грижовна, твоята усмивка може да освети целия ми ден.

 • С твоята любов ме правиш по-щастлив и аз те обичам повече, отколкото можеш да си представиш.

 • Ще бъдеш прекрасна майка на децата ни.

 • Обещавам винаги да бъда до теб, независимо дали са добри или лоши времена.

 • Всеки ден ще те обичам все повече. И дори докато ти казвам това, се влюбвам още повече.

 • Обещавам да бъда открит и честен с теб, да споделям преживявания, страхове и мечти, без да крия нищо.

 • Обещавам да уважавам всички твои възгледи и желания, дори и да се различават от моите.  

 • Когато съм с теб, чувствам, че съм този, който наистина искам да бъда.

 • Обещавам да те подкрепям във всички трудни ситуации и винаги да бъда надеждна опора.

 • Не мога да си представя живота си без теб.

 • С теб се наслаждавам на всеки ден.

 • Обещавам да те ценя и уважавам, да се радвам и да страдам с теб.

 • Наистина съм щастлив с теб. И ако ми позволиш, ще посветя остатъка от живота си, за да те направя щастлива.

 

Не преследвайте красотата на формулировката -  основното са вашите чувства, а не претенциозните думи! Няма по-добър начин да я докоснете от това просто да ѝ кажете колко е важна за вас.

bottom of page